06 143 98 289 info@tekstassistent.nl

De Virtuele Tekst-Assistent

Virtueel assistent voor meer tijd, ruimte en omzet voor zelfstandige ondernemers

Selecteer een pagina

Het is maandagochtend tien uur, ergens in april 2015. Na een heerlijk, zonnig weekend zit Marc met z’n tweede kop koffie zijn week te plannen. Hij staart naar zijn overzicht en ziet het nu al niet meer zitten. De moed zakt hem in zijn sneakers. En het is nog maar maandag…

Dat wordt alweer een hele week bikkelen achter de computer. Een week waarin hij weer nauwelijks tijd heeft om te doen wat hij het liefste doet: lekker bezig zijn met zijn vak en klanten coachen, trainingen en lezingen geven. 

Zeg maar ‘Dag’ tegen je motivatie


Marc is niet de enige: veel zelfstandige ondernemers die een levendige website hebben en doen aan online marketing merken dat hier erg veel tijd in gaat zitten. En niet alleen tijd. Het kost ze ook veel focus, die ze daardoor moeilijk op hun vak kunnen richten.

Weer hele dagen achter de computer zitten en blogposts plaatsen, e-mailcampagnes opzetten, de website up-to-date houden, online en digitaal aanwezig zijn. Weer geen tijd om lekker de deur uit te gaan en bijvoorbeeld die mooie training te geven. De motivatie zakt steeds verder weg… 

Marc vond er iets op


Inmiddels gaat het veel beter met Marc: hij besloot niet langer alles alleen te doen. Zijn bedrijf is nu zo ingericht dat hij kan focussen op zijn vak. En dat het hem allemaal veel minder tijd kost.

Eenmaal per week schrijft hij de conceptteksten voor zijn blog, nieuwsbrief en wat hij nog meer heeft gepland. Hij weet nu dat hij er daarna niets meer aan hoeft te doen. Dat regelt iemand anders voor hem.

Het is een enorme opluchting. Het geeft hem ruimte. Op de andere dagen heeft hij alle tijd en focus voor contact met zijn klanten. Hij zit nu veel minder achter zijn computer en voelt zich gemotiveerder dan ooit. 

Hoe je tijd achter je computer bespaart


Zelfstandige ondernemers zoals Marc kunnen minimaal 33% minder tijd achter hun computer doorbrengen.

Vraag je je af hoe jij je, net als Marc, weer meer met je vak kunt bezighouden en minder achter die computer hoeft te zitten?

Denk dan eens na over het volgende:

  • Als zelfstandig ondernemer hoef je het allemaal niet alleen te doen.
  • Er zijn werkzaamheden in je bedrijf die zonder jouw expertise (je vak) gedaan kunnen worden.
  • Er zijn andere zelfstandige ondernemers, zoals virtuele assistenten, die zich in (delen van) die werkzaamheden gespecialiseerd hebben.
  • Start met uitbesteden van werkzaamheden aan een virtueel assistent. 

Meer tijd voor je vak?


Loop jij ook aan tegen altijd maar dagen achter je computer doorbrengen en weinig tijd en focus hebben voor je vak?

Ga dan, net als Marc deed, eens kijken naar de verschillende werkzaamheden in je bedrijf. Is het nodig dat je die allemaal zelf uitvoert? Vind jij van jezelf dat je dat moet (kunnen)? Vind je alles eigenlijk wel zo leuk?

Ik heb een checklist voor je: ‘Checklist voor meer tijd en ruimte in je bedrijf. Zelf doen of uitbesteden?Met behulp van deze checklist kom je erachter of je in je bedrijf werkzaamheden hebt die een ander je eenvoudig uit handen kan nemen.

Onderdeel van de checklist is een reeks vragen waarmee je makkelijk tot een keuze komt.

Waarom nog langer wachten en maar dóórbikkelen? Vraag je checklist aan:

checklist aanvragen
Vraag de gratis checklist aan
Vul hieronder je gegevens in en ontvang de checklist. Je gegevens worden nooit gedeeld.